TR
  • TR
  • EN
18 Mayıs 2020

Mikroplara Karşı Steril Maske Kullanmanın Önemi

Zararlı virüsler ve bakteriler gibi canlı mikroorganizmalar insanların sağlığı için oldukça tehlikelidir. Günümüzde yaşadığımız Covid-19 pandemisi maske kullanmanın önemini göstermektedir. Sağlık çalışanlarının güvenli çalışabilmeleri için zorunluluk olan maskeler, salgından korunmak isteyenler tarafından talep edildiği için kullanımı yaygınlaşmaktadır. Maskeler renk, şekil, kumaş ve kullanım süresi olarak farklı modellerde üretilir. Sağlık Bakanlığı, maske kullanımı hakkında açıklayıcı bilgilerin ve görsel anlatımların yer aldığı broşürler dağıtmaktadır. Maskenin fayda sağlaması için kullanma talimatlarına uygun şekilde takılması gerekir. İnsanların bilinçlenmesi için medyada sürekli olarak maske kullanmanın önemi vurgulanmaktadır.

Corona Virüs olarak bilinen salgın, insanlarda solunum alıp vermede zorluk, kuru öksürük, yüksek derece ateş, yorgunluk, şiddetli baş ve eklem ağrısı gibi belirtiler gösterir. Hasta veya taşıyıcı olan kişiler toplu alanlarda hapşırma, öksürme veya konuşurken çıkan tükürük ile insanlara kolay şekilde bulaştırabilir. Tükürükten çıkan damlacıkların yapıştığı yüzeylere dokunanlar ağız, burun ve göz mukozalarına elleri ile temas ettiklerinde virüs vücutlarında yaşamaya devam eder. Devlet yetkilileri tarafından alınan sokağa çıkma yasağı, yönlendirici hijyen tabelaları, sosyal mesafe ve izolasyon kuralları salgının yayılma hızını azaltır. Özellikle hasta olduğunu düşünen, kronik rahatsızlığı ve bağışıklık sistemi zayıf olan kimselerin, yaşlı, çocuk, hamile nüfusun evde veya dışarıda maske takması gerekmektedir.

Nefes alıp vermede kolaylık sağlayan ve konuşurken oluşacak form bozukluklarını önleyen tasarıma sahip Turkish Medikal maskeleri, mikroplara karşı üst düzey koruma sağlar. Tek veya uzun süreli kullanım özellikli maskeler doğaya ve çevreye zarar vermeden çöpe atılmalıdır. Firmamız, steril maskelerin kutusunda tıbbi atıklar için özel tasarım çöp poşeti göndermektedir. Kutu içinde ayrı şekilde paketlenmiş maskeleri her yerde kolayca kullanabilirsiniz. Gelişmiş ultrasonik kaynak teknolojisi ile tam otomatik sistemler tercih edilerek üretilen maskeler, el teması olmadan size ulaşır. Turkish Medikal, sağlık sektöründe kullandığı teknolojiye sahip ülkemizdeki ilk ve tek markadır. Üretimden sevkiyata kadar her aşamada el teması olmayan maskeleri, kutusunun üzerindeki hologram ile tanıyabilirsiniz. Evrensel kalite standartlarına ve hijyen koşullarına uygun şekilde üretilmiş maskeler, salgına karşı büyük oranda koruma sağlar.
 

© 2020 TURKISH MEDİKAL - Her Hakkı Saklıdır.